Vegán, Minden Mentes: Glutén-, Laktóz-, Olaj-, Szója-, Feldolgozott Cukormentes

Gondolatok a recepthez…

🌾 Amikor én kicsi voltam majdnem minden második nap lecsót készített nagymama! Személy szerint odáig voltam értem, ráadásul ő mindig nagyon sok rizzsel készítette el, innen jön az ichlet és bátram mondom, az íz és érzet 100%-ban visszaadásra kerül egy 100% egészséges nyers és vegán verzóban!

🌾 Be kell valljam, azt hittem a “lecsó”, az mindig ennyi rizzsel készül, de hamar rá kelljett jöjjek, hogy igazából csak egy “itteni szokás”, általában sokkal folyékonyabban cisnálják. Nekem ez a rizs annyira megtetszett és mondhatjuk “megszoktam”, hogy most az őj receptjeimben és termékeimben is csakis kizárólag így fogom csinálni!

🌾 A “lecsó” maga egészen egyszerű nemde? Csak paprika, paradicsom és hagyma? Nos valóban ez az alap, majdnem egy pizzás kenyeret készítünk, de az igazi hazai zöld paprika apróra kockázva teljesen új ízt ad, ez hozza meg az előző bekezdésben említetteket!

🌾 Be kell vallanom, olyan finomra sikerült, hogy amikor először elkészítettem az első adagokat, 3 napig csak ezen éltem! Tökéletes és szó szerint minden tápanyag benne van, ami a testnek kell, még B12 is!


Recept

Nyers🌱 “Lecsós” Kenyér🍞 Fermentált Barna Rizzsel🌾

Recipe by NyPetiCourse: UncategorizedCuisine: Reform
Adagok

4

Adagok
Előkészítési idő

30

minutes
Aszalási Idő

10

hours 
kalória

273

kcal

Neked is készített anno nagymamád lecsót mindig? – Nekem nagyon is igen! – Így született meg az ichlet erre a kenyérre…

Hozzávalók

  • Arany lenmag

  • Zabpehely

  • Sörélesztőpehely (gm)

  • Fehér bors

  • Tarka bors

  • Oregánó

  • Bazsalikom

  • Cukkini

  • Tengeri só

  • Almaecet

  • Fehér és Vörös Hagyma

  • Paradicsom

  • Aszalt Paradicsom

  • Paprika

  • F ermentált Barnarizs

  • Fokhagyma

  • Kendermag

  • Szárított gombakeverék

  • wakame (tengeri zöldség)
     

elkészítés

  • Ledaráljuk az aranylenmag és a zabpelyheket gyakorlatilag por / liszt állagúvá
  • Hozzáadjuk az összes szárazfűszert és a sörélesztőpehlyter és minden más szárazanyagot
  • A paprikát paradicsomot apróra vágjuk
  • A cukkinit teljesen folyékonnyá, vízzé turmixoljuk
  • Hozzáadjuk az összes aprított vizes hozzávalót és a leturmixolt cukkinit a száraz anyagokhoz
  • Hozzáadunk egy 2.5L es üvegnyi fermentált barnarizset
  • Jól összekeverjük és egy ragadós masszát kell kapjunk
  • Egy tapadásmentes lapra kikenjük, kb 1 cm magasan
  • Mindkét oldalán legalább 6-8 órát aszaljuk 45 fokon

Jegyzetek


    Kalória Táblázat


    A recept termék formájában meg is rendelhető

    Az összes többi képért kattint a további információ gombra.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük