HASZNÁLD AZ “NYPETI10OFF” KUPOKÓDOT ELSŐ VÁSÁRLÁSHOZ 10% KEDVEZMÉNYÉRT!

Üdv a blogon!📚 & 🌿VEGÁN kenyerek chipsek termékek 🥪boltjában!

🌱 Nyers Fermentált Barnarizs🌾 Sushi

Oszd meg, hogy másokhoz is eljusson

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: linkedin
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email
Megosztás itt: reddit
Megosztás itt: print
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: telegram

Vörös Tengeri Moszattal, Gombával, Nyers Pizzás Kenyérrel🍕🍞

És ha mindent felsorolnék a címbe sose lenne vége…
Vegán, Minden Mentes: Glutén-, Laktóz-, Olaj-, Szója-, Feldolgozott Cukormentes

Gondolatok…

🌾 Időrendi sorrendben haladva, hogy elkészítsük ezt a receptet, először a barna rizst áztatom be 1 napra, de legalább 1 éjszakára, néha még meg is csíráztatom 2-3 napot, amikor éppen látszik, hogy bújnának kifele a magok, akkor jó, s ezután szokásos módon megfőzzük a rizset.

🌾 Amikor kihűlt, egy légmentesen záródó üvegbe helyezzük, 2-3% os Himalája sós vízzel csurig felöntjük, általában répát használok leszorítani, hogy minden víz alatt maradjon és légmentesen lezárjuk. Majd 1-2 hónapra elfelejtjük.

🌾 Ez volt az előkészület, ezért tartok 30-40 2, 5L-es üveget folyamatosan fermentálni, hogy minden napra legyen 1.

🌾 Amikor “elkészült” azaz megérett, és már több CO2 nem termelődik az üvegeinkben, akkor felbontjuk, a rizset leszűröm a sós víztől (Ezt használjátok fel akármire, mert tele van hasznos bacikákkal, megenni / inni kötelező) és kb 1 pohár őrölt arany lenmaggal összekeverem, hogy kellően sűrű legyen, ugyanis a rizstől nedves lenne, és így “ragadni” is fog, mint az eredeti sushi rizs.

🌾 Mindemellett a további összetevők:

– Kb 1 kg csiperke 🍄Előző postban írtam hosszasabban a gombácskákról, nézzetek rá, ha még nem tettétek.
– A tál alját aprított lila káposzta saláta & cékla adta.
– A Nori lapokba tekertem: Retekcsíra, még több lila káposzta, avokádó🥑, a pizzás🍕 kenyereim🍞 a boltból hosszú csíkokra vágva, wakame tengeri zöldség🌊, vörös tengeri moszat, zellerszár,

🌾 Remélem nem hagytam ki semmit sem, nem is volt olyan hosszú, mint számítottam rá… Még a végén én is egyszerűsítek 🙂

🌾 Egészségetekre 💞


Képek


Recept

🌱 Nyers Fermentált Barnarizs🌾 Sushi

Recipe by NyPetiCourse: raw, vegan, japanese, healthy, rawfoodCuisine: Japanese
Servings

2

servings
Prep time

1

hour 
Cooking time

1

minute
Calories

450

kcal

Mindenkinek, aki odáig volt a sushiért, de valóban 100% egészségesen szeretné elkészíteni és táplálni a testét & lelkét!

Hozzávalók

  • A barnarizshez, mint sushi filling:
  • Fél kg fermentált barnarizs, leszűrve

  • 1 pohár aranylenmag porrá őrölve frissen

  • Opcionálisan adhatunk még hozzák 2 e.k. hántolt kendermagot

  • A Sushi Nori Tekercsekhez:
  • 5 Nori Lap (Ha tudjuk vegyük nyersen)

  • 1 avokádó

  • 1 szár zeller

  • retek vagy akármilyen más csíra

  • apróra vágott lilakáposzta (ez is lehet fermentált)

  • Valamilyen leveles zöldes, nekem rukkola volt

  • A pizzás kenyér apró csíkokra vágva

  • Vörös tengeri moszat

  • Wakame

  • Díszítés:
  • 1 kg félbevágott csiperkegomba a sushi tekercsek közé, vagy akár apróbbra vágva a rizs közé is mehetne.

  • Frissen őrölt tarka bors

Elkészítési mód

  • A fermentált barnarizst és az őrölt lenmagot jól elkeverjük, hogy egy szilárdabb masszát kapjunk.
  • Előkészítjük a Nori lapjainkat és ízlés szerint megtöltjük a hozzávalókkal.
  • Kezdve a rizzsel, hogy “beleragadjanak” a zöldségek és a gombák.
  • Határozott mozdulattal feltekerjük, mintha “maga alá gyűrnénk”.
  • Benedvesítjük egy kis vízzel a nori lap szélét, hogy össze tudjon ragadni a feltekerés végén, azaz hogy a guriga egyben maradjon.
  • A gombákat megfőzzük, és vagy megfermentáljuk.
  • A tálaláshoz a tekercseket felszeljük egy extrémen éles késsel. Nagyon jól kell vigye, hogy szépek maradjanak a tekercsek.
  • Friss borssal még meghintjük.
  • Jó Étvágyat!

Videó

Jegyzetek

  • 🥑 Remélem nem hagytam ki semmit sem, egészségetekre, nem lehet elrontani, csak összedobjuk, ami épp otthon van 🙂

Termékek

Eme recept 3 termékkel is összefügg: természetesen a pizzással, avokádóssal, és a fermentált barnarizsessel!

Nézzetek szét a termékleírásokban is. <3

Ne maradj le a legújabb receptekről!🫐

Iratkozz fel a hírlevélre!👇

    További Cikkek & Receptek, Érdekességek

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

    Szeretnél finomakat enni gyorsan és egészségesen?

    Látogass el a webshopba még ma!

    Mert szeretünk...

    15%-t elengedünk

    Kód: holiday15

    érvényes: 2022. jan. 15-ig