Vegán, Minden Mentes: Glutén-, Laktóz-, Olaj-, Szója-, Feldolgozott Cukormentes


Gondolatok a recepthez…

🍆 Mielőtt megkérdeznéd, igen a mustár teljesen 100% nyers‼️ Könnyebb mint hinnéd elkészíteni otthon, alig pár összetevő, és már kész is! – A weboldalon kinn lesz a pontos recept hozzá mindenkinek! – Ne vegyétek a bolti vackokat többé!

🍆 Vannak bizonyos élelmiszerek, például a paradicsom, gombák, a mai főszereplő a padlizsán, és még egy kevés, amiket optimálisabb a szervezet számára hőkezelni, és sajnos “kell”. Ilyenek még például a rizsek és egyes babok (párat könnyen meg tudunk itt csíráztatni és akkor már fogyasztható) ezekben a hüvelyesekben a fehérjék nagyon értékesek az emberi test számára, és hogy ezeket fel tudjuk dolgozni sajnos a tűzhelyhez kell nyúljunk. Aggodalomra semmi ok viszont, a megoldás a FERMENTÁLÁS, ekkor újra életet viszunk az ételbe és újra nyersnek tekinthető, de egy a lényeg, hogy ne vesszünk össze a fogalmakon, tudjuk mi a jó a testnek és az ami nem. A kérdés tényleg ilyen egyszerű!

🍆 Így is nyersnek🌱 titulálom a receptet a padlizsán ellenére. És nem is fogok félrevezetni senkit pontos leírás nélkül, hogy mi kerülne a receptjeimbe, termékeimbe. – Korábbi postokban mondtam már párszor, hogy sose “erőszakoljuk” az étrendünket ilyen modern fogalmak közé… Ez nagyon is fekete vagy fehér, valami vagy felemli a testet / lelket, vagy nem… Nagyon minimális a középső szürke rész…

🍆 Egészségetekre, most már ezt is lehet rendelni a boltbol, és még kb 30 másik ízt is! 💞

Fun fact, a .hu-s oldalam pont 1 hónapos a mai nap, yaaaay!! A 26 az én számom, a szülinapi számom! –


Mustár recept

Ahogy ígértem, itt van a pontos mennyiség és összetevő lista

Minden ilyen mártásnak, kencének, vagy hívjuk őket akárhogy is, a lényege, hogy mindig jóra csináld a receptet: savas anyag (almaecet) és desítő: (0kcal opciók: stevia, eritrit, monkfruit; kalórás édesítő: juharszirup, agave, datolya, még a méz is “elmegy”)

Összetevők

  • Fél pohár őrölt Mustármag – Egy turmixgép, vagy kávédaráló tökéletes rá, annyira finomra morzsoljuk, amennyi textúrát szeretnénk a végén, én teljesen simán kedvelem.
  • 1 Avokádó – lehet néha 2 is, mérettől függően, ha nagyon kicsiket kapunk.
  • Negyed pohár Almaecet
  • 1 pohár magozott friss vagy aszalt Datolya (Vagy a fent említett édesítők egyike, vagy keveréke)
  • 1 kiskanál Pirospaprikapor
  • 1 kiskanál Kurkuma
  • 1 kiskanál Himalája tengeri
  • Fél pohár víz

Elkészítés

  • Misem egyszerűbb: Gyakorlatilag az összes összetevőt leturmixoljuk a legnagyobb sebességen 1 perc alatt simára.

Recept

🌱Nyers 🍆Mustáros – Padlizsános Kenyér🍞

Recipe by NyPetiCourse: UncategorizedCuisine: Reform
Adagok

4

Adagok
Előkészítési idő

30

minutes
Aszalási Idő

10

hours 
kalória

313

kcal

Neked is készített anno nagymamád lecsót mindig? – Nekem nagyon is igen! – Így született meg az ichlet erre a kenyérre…

Hozzávalók

  • Arany lenmag

  • Zabpehely

  • Sörélesztőpehely (gm)

  • kendermag

  • padlizsán

  • cukkini

  • fokhagyma

  • vöröshagyma

  • lilahagyma

  • tengeri só

  • feketebors

  • tarka bors

  • almecet

  • kelp (0.5g, minimális),

  • szárított gombakeverék

  • Mustár (recept fentebb)

elkészítés

  • Ledaráljuk az aranylenmag és a zabpelyheket gyakorlatilag por / liszt állagúvá
  • Hozzáadjuk az összes szárazfűszert és a sörélesztőpehlyter és minden más szárazanyagot
  • Elkészítjük a mustár a fenti recept alapján
  • A cukkinit teljesen folyékonnyá, vízzé turmixoljuk
  • Hozzáadjuk az összes vizes hozzávalót és a Mustárt
  • Hozzáadunk a padlizsánokat, amiket vagy nagyon enyhén hőkezeltünk, vagy fermentáltunk előtte
  • Jól összekeverjük és egy ragadós masszát kell kapjunk
  • Egy tapadásmentes lapra kikenjük, kb 1 cm magasan
  • Mindkét oldalán legalább 6-8 órát aszaljuk 45 fokon

Jegyzetek


    Kalória Táblázat


    A recept termék formájában meg is rendelhető

    Az összes többi képért kattint a további információ gombra.

    Vélemény, hozzászólás?

    Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük